Vor profit din ruinele Rulmentul

Adăugat de Lacramioara 08.01.2018 0 Comentariu(i) Afaceri,

O hală de 6.500 de mp a fostei uzine Rulmentul, scoasă la vânzare cu 2,95 milioane de euro. Actualul proprietar a cumpărat-o la pachet, cu activele de pe 8 hectare, pe care a dat, în total, 2,6 milioane de euro.

Rulmentul

na din halele fostei uzine Rulmentul SA, închisă în 2007 în urma intrării în faliment, este scoasă la vânzare cu 2,95 milioane de euro, arată un anunţ publicat pe mai multe site-uri de profil, informează BizBrasov.ro.
Hala are o suprafaţă de 5.451 de metri pătraţi, având parter şi două niveluri construite, potrivit anunţului, din beton armat. Vânzarea este realizată direct de către proprietar, compania URB Bearings, actuala denumire a societăţii Sigur Imob SRL, cea care a cumpărat, în 2010, opt din cele 44 de hectare ale uzinei braşovene.

Rulmentul

Sigur Imob a cumpărat atunci opt hectare din suprafaţa fostei uzine de rulmenţi, oferind preţul de pornire al licitaţiei, de 2,6 milioane de euro. Obiectul de activitate al societăţii este închirierea şi subînchirierea bunurilor imobile proprii şi închiriate, iar valoarea datoriilor după primul an de existenţă a fost de 2,293 milioane de lei.
Reprezentantul companiei la licitaţie a fost omul de afaceri Ede Erdely, cel care cumpărase şi o parte din utilajele fostului producător de rulmenţi alături de firma Silnef MG. „Noi vrem să facem o mică făbricuţă de rulmenţi radianţi, care va avea 300 – 350 de angajaţi. Urmează să discutăm care va fi numele companiei, iar producţia va începe din primăvară, pentru că deja avem utilajele, iar pe foştii şefi de secţie îi ştim deja şi îi putem contacta”, spunea în 2010 Ede Ederly.
Compania amintită a cumpărat în pachetul de 2,6 milioane de euro mai multe imobile întinse pe o suprafaţă de opt hectare – Laborator – Staţie de epurare, Hala Mecanic şef, Spaţiu verde, Pavilion administrativ, Construcţii metalice, Parc Auto-magazie centrală, Staţie Hidrofoare, Drum I, Drum II. Preţul pachetului a fost redus succesiv, cu câte 25%, de la valoarea iniţială, de 5,32 de milioane de euro. Tot firma Sigur Imob SRL Braşov şi-a adjudecat şi licitaţia pentru sistemul energetic, contra a circa 400.000 de euro.
O altă parte din compania braşoveană fusese cumpărată de braşovenii de la Dacia Plant, care au investit peste cinci milioane de euro în realizarea complexului hotelier şi de evenimente Lux Divina.

Lăsați un comentariu